Log in

Nieuwe website.

Beste leden,
 
Welkom op de nieuwe website. Wij hopen dat u de veranderingen op de website waardeerd. U kunt alles vinden wat voorheen ook te vinden was. Denk aan adresgegevens en informatie over huisjes en tuinen. Alles is te vinden via het menu bovenin. Naast de uiterlijke verandering van de website zijn er ook een aantal andere zaken veranderd. Zo wordt het fotoalbum anders weergegeven en ziet u tegenwoordig een agenda voor alle evenementen. Mocht u vragen hebben over de website of andere zaken dan kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

.

  • Hits: 821

De imker

Introductie imkeren      
Wat is een honingbij? Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Hoe kun je honing het best bewaren? Wat doet een imker eigenlijk? Waarom zijn honingbijen nuttig? Waarom steekt een bij?
 
Als hobbyimker krijg ik regelmatig van dit soort vragen. Mensen willen graag een potje honing kopen, maar zijn toch vaak wat angstig voor de bijen. Men weet meestal weinig over bijen en verwart ze met wespen. Daardoor is men vaak ten onrechte bang om gestoken te worden.
Wilt u meer weten? Klik dan op lees meer.
  • Hits: 884

De Tochten

 
Het complex ligt in het noordoosten van Rotterdam in de wijk Zevenkamp. Het ligt tussen twee wijkparken in (het Wollefoppenpark en het Stroompark van Nesselande) en vlakbij de Zevenhuizerplas, onderdeel van het recreatieschap De Rottemeren. Metrohalte De Tochten (lijn B) is op 10 minuten lopen.
  • Hits: 1284

S5 Box

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Algemene informatie

Algemeen

Was vroeger het ouderwetse volkstuincomplex een afgesloten terrein waar stukjes grond verhuurd werden om groenten, fruit en bloemen te kweken, nu in de 21ste eeuw is dat totaal anders. Vanuit de filosofie dat vrije natuur in ons kleine land en zeker in een grote stad als Rotterdam steeds schaarser wordt, getuigt het van sociaal gedrag en solidariteit als schaarse stukjes natuur eerlijk met z’n allen gedeeld wordt. Geen hekken dus, maar openbaar toegankelijk wandelgebied zodat het terrein gedeeld kan worden met allen die daarin geïnteresseerd zijn. Door een grote variëteit aan soorten tuinen wordt getracht aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen: van jong tot oud, van valide tot mindervalide en van Nederlander tot Medelander. Ook de dieren zijn we niet vergeten. Met een paddenpoel en vlindertuin hebben wij ook aan hen gedacht. In onze technologische, industriële en consumerende maatschappij is de zorg voor het milieu van levensbelang. Waar wij dat kunnen, passen wij dat zelf toe, bijvoorbeeld door de inrichting van een milieupark om onze organische en anorganische afvalstroom te reguleren. Ons terrein huisvest, naast verschillende tuinsoorten, een verenigingsgebouw, milieupark, tuinwinkel, paddenpoel, kinderspeeltuin en vlindertuin.

Informatie

De Tochten

Het complex ligt in het noordoosten van Rotterdam in de wijk Zevenkamp. Het ligt tussen twee wijkparken in (het Wollefoppenpark en het Stroompark van Nesselande) en vlakbij de Zevenhuizerplas, onderdeel van het recreatieschap De Rottemeren. Metrohalte De Tochten (lijn B) is op 10 minuten lopen.

Contact

Neem contact op met VTV de Tochten.

U kunt het bestuur bereiken via mail en telefoon. 

010-4564644

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.