Log in

Welkom bij VTVdeTochten.nl

Welkom op onze site. Hier kunt u alle vinden over VTV De Tochten.


Cloudy

25°C

rotterdam

Cloudy

Humidity: 29%

Wind: 22.53 km/h

  • Partly Cloudy
    19 Jul 2018 25°C 12°C
  • Mostly Cloudy
    20 Jul 2018 25°C 13°C
July 2018
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Nieuws

Lees al het nieuws van VTV de Tochten hieronder.

De imker

Introductie imkeren       Wat is een honingbij? Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Hoe kun...

Lees meer....

De Tochten

  Het complex ligt in het noordoosten van Rotterdam in de wijk Zevenkamp. Het ligt tussen twee...

Lees meer....

Nieuwe website.

Beste leden,   Welkom op de nieuwe website. Wij hopen dat u de veranderingen op de website...

Lees meer....

Algemeen

Was vroeger het ouderwetse volkstuincomplex een afgesloten terrein waar stukjes grond verhuurd werden om groenten, fruit en bloemen te kweken, nu in de 21ste eeuw is dat totaal anders. Vanuit de filosofie dat vrije natuur in ons kleine land en zeker in een grote stad als Rotterdam steeds schaarser wordt, getuigt het van sociaal gedrag en solidariteit als schaarse stukjes natuur eerlijk met z’n allen gedeeld wordt. Geen hekken dus, maar openbaar toegankelijk wandelgebied zodat het terrein gedeeld kan worden met allen die daarin geïnteresseerd zijn. Door een grote variëteit aan soorten tuinen wordt getracht aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen: van jong tot oud, van valide tot mindervalide en van Nederlander tot Medelander. Ook de dieren zijn we niet vergeten. Met een paddenpoel en vlindertuin hebben wij ook aan hen gedacht. In onze technologische, industriële en consumerende maatschappij is de zorg voor het milieu van levensbelang. Waar wij dat kunnen, passen wij dat zelf toe, bijvoorbeeld door de inrichting van een milieupark om onze organische en anorganische afvalstroom te reguleren. Ons terrein huisvest, naast verschillende tuinsoorten, een verenigingsgebouw, milieupark, tuinwinkel, paddenpoel, kinderspeeltuin en vlindertuin.

S5 Box

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Informatie

De Tochten

Het complex ligt in het noordoosten van Rotterdam in de wijk Zevenkamp. Het ligt tussen twee wijkparken in (het Wollefoppenpark en het Stroompark van Nesselande) en vlakbij de Zevenhuizerplas, onderdeel van het recreatieschap De Rottemeren. Metrohalte De Tochten (lijn B) is op 10 minuten lopen.

Contact

Neem contact op met VTV de Tochten.

U kunt het bestuur bereiken via mail en telefoon. 

010-4564644

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.